dimecres, 1 de maig del 2019

Atenció!! Pregunta extra.

Com ja us vaig dir, entre abans d'ahir i avui havia de publicar una pregunta extra a fi que poguéssiu augmentar una mica la puntuació d'algun dels exàmens d'aquesta avaluació.
  • Normes a seguir: 
    • La pregunta es publica avui.
    • Podeu aconseguir com a màxim un punt extra.
    • Optareu a puntuació els cinc primers de cada classe que responguin, a partir de les 15,59h del dijous 2 de maig, pel canal que decideixin excepte per Instagram o messenger, que no me'l miro gaire. O sigui, i resumint, per whatsapp o per correu electrònic.
    • Tindreu puntuació si la resposta és, òbviament, correcta.
    • No us comunicaré la puntuació fins que es tanqui la convocatòria que serà, exactament, el divendres 3 de maig a les 16h.
  • Pregunta:
A l'entrada http://llenguacatalanailiteraturaicaria.blogspot.com/2019/03/5a-redaccio-1a-de-la-tercera-avaluacio.html teniu les instruccions perescriure correctament un conte i, a continuació, un conte queva escriure una servidora.

Si el rellegiu veureu que, sobretot a la segona part, hi ha informacions que a un conte no haurien d'aparèixer, sobretot, perquè no acompleixen el punt sis, que diu això:
"Cada frase, cada paraula, té un valor, diuen que si surt un clau a un conte és perquè al final el protagonista l'ha d'utilitzar per penjar-s'hi. No  hi pot haver informacions supèrflues, totes han de tenir una funció. Tot allò que no cal, s'ha d'eliminar."
Trieu-ne tres i justifiqueu-les.
Us en poso una com a exemple, perquè veieu com s'ha de fer. Queda entès que aquesta una no la podeu utilitzar:

I les ecografies ens van anar donant les respostes: idèntics, un nen i una nena.
No crec que aquesta informació sigui o hagi de ser rellevant, de què ens serveix saber que cada germà pertany a un gènere diferent? La història, segons com la interpreto, no va de gèneres, sinó del fet de "voler ser únic, el millor".

Alumne pensant la resposta correcta.
Aprofito també per deixar-vos les dates més importants que hem anat fixant:

  • Examen de la 3a avaluació: 4t C i 4t A el dimarts 7 de maig. 4t B i 4t D el dijous 9 de maig.
  • 5a redacció: com que als de 4t D els la vaig posar més tard, consideraré que està lliurada a temps qualsevol redacció que rebi fins el diumenge 12 de maig.
  • Expressió oral: l'últim dia per donar-la serà l'11 de juny que és també l'últim dia de classe. Aconsello a tothom que faci el treball de booktrailer o booktuber quan acabi de "llegir" el llibre que ha quedat que llegiria. Si algú no té llibre i en vol algun del Departament de llengua catalana, pot dir-m'ho i quedarem perquè li'n deixi algun.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada