divendres, 1 de març del 2019

Com serà aquest últim examen

Per poder preparar bé un examen s'ha de tenir clar què hi pot aparèixer, que de vegades és molt i sembla poc i d'altres passa just a l'inrevés.

Començarem doncs, explicant què hem fet fins ara:
  • De llengua o morfosintaxi: Aquests dies no hem fet res, o sigui que sortiran un màxim de dos exercicis on haureu d'identificar complements verbals, dir quina estructura tenen i substituir-los pel pronom feble adequat.
La teoria la teniu entre les pàgs 45 i 51 i els exercicis entre la pàg. 57 i la 61. Els que hàgim fet, tant orals com escrits, esclar.

  • De literatura: Hem fet el Modernisme i l'escola Mallorquina, també hem repassat l'estudi mètric dels poemes i hem localitzat algunes figures retòriques. 
    • si voleu repassar com es compten les síl·labes dels versos teniu els dos enllaços del bloc a la banda dreta amb el nom de "mètrica i versificació".
    • recordeu que les figures que hem treballat són: la personificació o prosopopeia; la metàfora; l'epítet; la interrogació retòrica; la hipèrbole; l'encavallament; l'hipèrbaton i la comparació o símil. 
La teoria la teniu a l'audiovisual i entre les pàgines 216 i 232 i els exercicis de la 236 a la 240. 
De tot això en sortiran entre quatre i sis preguntes teòriques i un fragment d'una de les lectures sobre el qual es faran algunes preguntes.
  • D'expressió: n'heu fet ja cinc, la cinquena de les quals corregiré durant aquest cap de setmana: una crítica d'un producte cultural, una crònica, un text argumentatiu, oral, un assaig i un text de creació. Jo he publicat quatres entrades d'Imperdonables on es fixaven algunes maneres d'escriure que s'han d'evitar perquè no s'adapten a la normativa.

Sortirà la definició d'un d'aquests textos i un text que haureu de corregir. 

Si teniu alguna pregunta, ara és el moment de fer-la. Podeu fer-la per mail.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada