diumenge, 4 de novembre del 2018

Imperdonables (3) A partir de la primera redacció.

A partir de la primera redacció, torno a fer una llista d'imperdonables, ocuparà també dues entrades, i, a continuació, faré una entrada amb ordre alfabètic perquè els tingueu més fàcilment localitzables.

Aquests imperdonables no es podran corregir de les redaccions una vegada lliurades, perquè se suposarà que ja no els podreu fer.
  1. Els títols de llibres, articles... van en cursiva, subratllats o entre cometes. En un escrit concret apareixeran sempre de la mateixa manera. The Martian és una pel·lícula de ciencia-ficció.
  2. Els signes de puntuació van al costat de la paraula que tenen abans sense cap espai de separació i amb un espai respecte a la posterior:
    1. Els skins, juntament amb els policies que vigilaven l’Anna, planegen un atac...
  3. Excepte els parèntesis o equivalents que disposen els espais a l'inrevés: 
    1. Veient aquesta pel·lícula, plores des de la meitat (quan li toca dona la llum del sol) fins al final (quan mor).
  4. Pel que fa a les comes: sempre posem entre comes els aclariments, incisos o explicacions: El protagonista, Louis Zamperini, (aclariment) és una persona forta que no es rendeix amb facilitat.
  5. Pel que fa a les comes: mai posem coma entre:
    1. El subjecte i el verb: Aquest, és el primer llibre d’una trilogia escrita per Suzanne Collins.  El que passa, va una mica més enllà de tot això.
    2. entre el verb i el CD:Aquest és un fet que enfada, el Capitoli, ja que en teoria només hi pot haver un guanyador. 
  6. Pel que fa als punts i a part: cada paràgraf inicia un nou tema, cosa que vol dir que cada vegada que iniciem un paràgraf, hem de fer-ho amb un punt i a part anterior.
Mentre això passa, en Saïd és detingut per la policia i queda pendent d’un retorn a Marroc. (canvi de tema, canvi de paràgraf:) 
Els skins, juntament amb els policies que vigilaven l’Anna, planegen un atac i maten en Hussein, que intentava protegir-la. (canvi de tema, canvi de paràgraf:) 
En celebrar-se el judici, Saïd com que ja no té res més a perdre, fa de testimoni malgrat la seva situació il·legal. (canvi de tema, canvi de paràgraf:) 
Aconsegueixen identificar quatre dels skins que són condemats.  (canvi de tema, canvi de paràgraf:) 
Saïd és deportat al Marroc, on muntarà un botiga de artesania. La seva aventura s’ha acabat.
  1. Pel que fa al text, sempre s'ha de lliurar justificat, o sigui després de seleccionar-lo i marcar la icona que té totes les línies que comencen i acaben en el mateix punt. 
  2. Pel que fa a les majúscules i a les minúscules, hem de recordar que els noms de les llengües, de les nacionalitats, dels mesos i de les estacions de l'any s'escriuren en minúscula: 
    1. Idioma: anglès. 
    2. Passa a la tardor.
    3. Durant el mes de maig...
    4. sobre la Guerra Civil americana...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada