dissabte, 27 de maig del 2017

Projectes de Recerca del Departament de Llengua i literatura catalanes.

Com ja sabeu, al final d'aquest curs heu de fer l'anomenat Projecte de recerca, un treball en grup, que té el valor d'una assignatura més. Suposem que el vostre tutor o tutora ja us ha informat de les possibilitats que us ofereix cada Departament, però des d'aquí us explicarem una mica més profundament quines propostes fem des del nostre:

1. La literatura fantàstica a partir de la lectura de La pell freda:
Aprofitaríeu la lectura que aquest curs heu fet d'aquest llibre per analitzar quins són els elements que caracteritzen la literatura fantàstica i, d'aquests, quins apareixen al llibre i com.
Haureu d'utilitzar, per tant, el llibre i fonts on s'expliquin les caracteristiques del gènere, com, per exemple:


2. La poesia de Vicent Andrés Estellés :
A partir del dossier de poemes de Vicent Andrés Estellés que trobareu a 
http://liticaria.blogspot.com.es/2017/03/vicent-andres-estelles.html haureu de fer un estudi del tipus de poesia que feia, cosa que vol dir llegir i entendre els seus poemes, informar-se de qui era l'autor, a quina època pertanyia, quins són els autors contemporanis i estudiar quines característiques el fan únic i quines altres l'acosten a altres veus poètiques.
Haureu d'utilitzar, per tant, el dossier i fonts on s'expliquin les coses que se us proposen com, per exemple:
  

3. Ortografia i tipografia dels comerços de Poble Nou o de Vila Olímpica:
Aquest projecte està concebut com un treball de camp. Es fixarà un nombre i la tipologia de comerços a estudiar i després s'analitzaran els dos aspectes esmentats.
Haureu d'utilitzar, doncs:
Un estri per fotografiar els rètols o textos (també podrien ser cartes de restaurants, cartelleres de cinemes, programes d'activitats de centres cívics...).
Diccionaris: http://dlc.iec.cat/
                         http://www.diccionaris.cat/
I algun manual o pàgina que informi sobre les tendències en tipografia: 


4. "Els avantatges de ser un marginat" comparació entre el llibre i la seva adaptació cinematogràfica
Si escollíssiu aquest projecte, voldria dir que esteu interessats a llegir aquesta novel·la d'Stephen Chbosky, veure'n la versió cinematogràfica que va dirigir el mateix autor i comparar-ne les dues versions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada