dissabte, 2 de febrer del 2019

Com serà l'examen?

Per poder preparar bé un examen s'ha de tenir clar què hi pot aparèixer, que de vegades és molt i sembla poc i d'altres passa just a l'inrevés.

Començarem doncs, explicant què hem fet fins ara:
  • De llengua o morfosintaxi: Hem continuat amb l'oració simple, concretament:
    • La identificació dels diversos complements verbals.
    • La descripció de la seva estructura.
    • La seva substitució pel pronom feble adequat.
La teoria la teniu entre les pàgs 45 i 51 i els exercicis entre la pàg. 57 i la 61. Els que hàgim fet, tant orals com escrits, esclar.

De tot això sortirà un màxim de dues preguntes teòriques i un màxim de cinc exercicis, un dels quals pot ser d'alguna de les coses que ja vam fer a l'examen anterior (identificació dels subjectes, localització d'un CN)

  • De literatura: Hem fet el Modernisme amb un dels seus autors: Joan Maragall i, mentre explicàvem Maragall, hem repassat l'estudi mètric dels poemes i hem localitzat algunes figures retòriques als seus poemes. 
      • si voleu repassar com es compten les síl·labes dels versos teniu els dos enllaços del bloc a la banda dreta amb el nom de "mètrica i versificació".
      • recordeu que les figures que hem treballat són: la personificació o prosopopeia; la metàfora; l'epítet; la interrogació retòrica; la hipèrbole; l'encavallament; l'hipèrbaton i la comparació o símil. 


La teoria la teniu entre les pàgines 215 i 220 i aquí i els exercicis de la 236 a la 237. 
De tot allò que diu l'audiovisual heu de saber respondre les preguntes següents: 
  1. Quan comença i quan acaba el Modernisme com a moviment literari?
  2. Què és el Modernisme?
  3. Corrents dins del Modernisme.
  4. Poesia: quin és el poeta més important i quin tipus de poesis feia?
  5. Teatre: què el feia tan admirat com a gènere per als modernistes? Cita'n un autor.
  6. Narrativa: característiques de la narrativa modernista (tenint en compte què en vaig dir jo) i nom d'algun autor.
De tot això en sortirà un màxim de quatre preguntes teòriques i un fragment d'una de les lectures sobre el qual es faran algunes preguntes.

  • D'expressió: n'heu fet ja quatre, la quarta de les quals esteu  acabant de donar o corregint: una crítica d'un producte cultural, una crònica, un text argumentatiu, oral, i un assaig. I jo he publicat quatres entrades d'Imperdonables on es fixaven algunes maneres d'escriure que s'han d'evitar perquè no s'adapten a la normativa.

Se us pot demanar què és una recensió, què és un text argumentatiu, què és una crònica, què és un assaig i hi haurà un text que haureu de corregir. 

Si teniu alguna pregunta, ara és el moment de fer-la. Us deixo aquí també enllaços on trobar les fotos que he fet últimament: Amanda T; Per l'Institut; Al Clínic; Esmorzar Marató  i Tutoria.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada