dijous, 29 de setembre del 2016

Per avaluar una expressió oral no només s'ha de tenir en compte què es diu, sinó com es diu, com arriba als oïdors...

Quan es fa una expressió oral, es valoren un a sèrie d'aspectes en el moment de fer-la que serveixen per puntuar-la, però que no tinc temps d'explicar senceres just en el moment de fer-la, ocsa que fa que no us pugui dir la nota que us he posat fins el dia següent.

Per aquest motiu i abans de fer la primera, us deixo aquí un resum d'aquests aspectes i , així, quan vosaltres em demaneu la nota que heu tret, també us podré explicar per què, o sigui, d'on surt.

Reparteixo en tres parts les coses amb què m'he de fixar:

  • Els aspectes 1 (posició del cos), 2 (mirada) i 3 (gestualitat) es valoren de manera conjunta i tenen un valor màxim de 3 punts. Les expressions orals s'hauran de fer obligatòriament de peu, la posició del cos ha de ser correcta i natural, la mirada ha d'anar variant i no ha d'estar fixada en un sol punt i la gestualitat no ha de ser ni exagerada ni inexistent.

  • Els aspectes 4 (ritme), 5 (volum) i 6 (entonació) són el segon bloc que es puntua de manera global amb un màxim de 3 punts. En ell es valora que
    el ritme amb què es parla sigui natural i no accelerat a causa dels nervis, i permeti prendre'n apunts si algú ho vol fer, que el volum de la veu sigui adequat perquè els que ens escoltin pugui entendre'ns bé, sense acabar sords tampoc, i que l'entonació tingui una correspondència natural amb allò que diem.

  • I, per acabar, l'últim bloc està format pels aspectes 7 (construcció d'oracions), 8 (contingut), 9 (riquesa de vocabulari) i 10 (registre) i té un valor de, com a màxim, 4 punts. Aquí es mira si el lèxic i les construccions lingüístiques són adequats a la situació i genuïns, si les frases que comenceu les acabeu, si allò que dieu és allò que voleu dir, si utilitzeu falques lingüístiques, si la resta entén el que dieu...
Espero que això us hagi quedat clar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada